Eigen cloud ruimte, privé en veilig

We bieden ook gratis cloud ruimte aan om een paar maanden te kunnen proberen of het ook voor u werkt. Het gaat om onze ownCloud dienst. Zo krijgt u privacy, ondersteuning en weet u precies wat u er allemaal mee kunt.

Bedrijven met servers in de VS onveilig?

Dat is beter dan bij de Amerikaanse groot grutters zoals bijvoorbeeld DropBox, Microsoft, Google en Apple. Waarom? Omdat je bij Amerikaanse bedrijven niet weet wie je data allemaal ziet. Daarbij heeft hun overheid er altijd recht op. Een voorbeeld hiervan is de PRISM wetgeving of de Patriot Act.

Alles mag bekeken worden, zonder waarschuwing: Ook data van niet Amerikanen

Bij het laatste bijvoorbeeld, geldt dat de Amerikaanse overheid ook data van niet Amerikaanse burgers mogen opvragen. Dit bij elk bedrijf dat binnen hun jurisdictie valt. Dat geldt al wanneer je server in Amerika staat of het bedrijf een vestiging in Amerika heeft. Ook al ben je geen Amerikaans bedrijf.

Zij mogen dat doen zonder dwangbevel en die bedrijven mogen hun klanten niet informeren!
Dat is dus nogal een kwalijke zaak. En mocht u denken: “Ik heb toch niets te verbergen?“, dan klik maar verder… op de link. Uw privacy, dus informatie over u en uw connecties is veel waard. Ook voor bedrijven, overheden en criminelen. Of vindt u het prima om alle ramen altijd open te hebben zodat ieder kan zien wat bij u binnen gebeurt? Overigens, hier vindt u ons blog artikel over een recente zorgelijke ontwikkeling rondom DropBox.

ownCloud - Open & secure file sharingUw mogelijke voordelen met ownCloud

Hieronder vindt u een lijstje met wat wij u bieden. Meer informatie over de werking en mogelijkheden vindt u hier:
Meer over ownCloudBestellen

 1. Locatie: Flexibel, standaard in Amsterdam

  Wat wij doen is onze data hosten in Amsterdam. Ook is het mogelijk om uw data in andere landen te hosten. Dit kan bijvoorbeeld in IJsland. Dan valt uw data onder een andere jurisdictie.

 2. Elke nacht een  back-up

  Ook wordt iedere nacht een back-up gemaakt van alle data die gewijzigd is. Dit heet ook wel een incrementele back-up De data wordt overigens op een aparte server opgeslagen.

 3. Veilige verbinding met SSL

  Wij gebruiken altijd SSL/TLS bij onze diensten. Daarmee heeft u een verbinding via https. Dat is een veilige tunnel waardoor u weet wie er aan de andere kant van de lijn is. Meer over hoe SSL werkt vindt u hier.

 4. Data versleuteling mogelijk

  U kunt uw data op de schijf laten versleutelen en zelf een sleutel daarvoor bewaren. Zo is uw data extra goed beveiligd.

 5. Nederlandse ondersteuning

  Via onze persoonlijke service, documentatie en blog artikelen willen we u zo goed mogelijk bijstaan in het gebruik van ownCloud en dergelijke.

 6. Gratis en maatwerk toevoegingen mogelijk

  Door het toevoegen van open source add-ons kunt u zo extra handige functies in ownCloud krijgen. Uiteraard houden wij deze open markt bij en testen we het e.e.a. voordat we dit aanbevelen. Ook maatwerk add-ons zijn mogelijk.

Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address