Nextcloud: Multifunctioneel samenwerken

Nextcloud: Multifunctioneel, veilig en flexibel digitaal samenwerkenDit open source systeem is ontstaan uit ownCloud en is flink aan de weg aan het timmeren. Vergelijk het maar eens met de vele alternatieven. Het springt er echt bovenuit. Zo biedt het naast bestand opslag, versie, deel e.d. mogelijkheden, o.a. ook: audio, video en tekst chat, kalender, e-mail, en ook Outlook integratie,  koppeling met andere servers zoals Sharepoint, DropBox, Google Drive, etc.

Demo onlinePrijzen (pakket 2GB gratis)Bestellen

Schaalbaar en flexibel samenwerken

Met Nextcloud is het erg handig om samen te werken. Zo wordt er steeds meer ontwikkeld om dat te ondersteunen door bijvoorbeeld steeds meer deel, en bestandsrechten instelbaar te maken, de schaalbaarheid te vergroten, koppelingen met andere data systemen te vergroten, en chat mogelijkheden toe te voegen. Zo zijn er sinds dit jaar audio, video en tekst chat mogelijkheden toegevoegd. Daarbij is het ook mogelijk om online documenten te bewerken, ook via Collabora bijvoorbeeld. Deze laatste extra functie kunt u ook , zonder extra kosten, er bij krijgen.

Meer over de laatste versie en ontwikkelingen van Nextcloud 12…

Bestandenlijst, deelmogelijkheden e.d. in Nextcloud 12Nextcloud Circles app voor handige sociaal netwerk deelmogelijkheden

 

 

Privacy: Uw data ècht privé; geen concurrenten of dataslurpers zoals overheden

Net zoals ownCloud, wordt uw cloud geen publiek geheim. Hoezo niet? Omdat de grote corporaties er geen toegang toe hebben zo uw data door verkopen, dan wel aan overheden toegang tot uw data geven. In Amerika is dit bijvoorbeeld wettelijk zo geregeld.

DropBox, iCloud, Google Drive, SkyDrive  en dergelijke cloud diensten zijn populair. Helaas zijn er nogal wat zorgpunten rondom deze hulpmiddelen. U weet nauwelijks waar uw data staat, wie er naar kijkt en wat overheden opvragen. In dit Blog artikel over privacy, DropBox, PRISM en Patriot Act leggen we hier meer over uit.

Via ons is het niet zo en zorgen wij voor veilige verbindingen (via https c.q. TLS of SSL), encryptie (door uzelf aan te zetten) en incrementele back-ups.

En inclusief dagelijkse incrementele back-up van uw gegevens

Uw gegevens worden op onze server in Amsterdam opgeslagen (een andere locatie is ook mogelijk). Daarbij wordt er dagelijks, in de nacht een incrementele back-up, op een extra server gemaakt. Dat wil zeggen: Elk gewijzigd of toegevoegd bestand wordt ’s nachts in de back-up, per dag opgeslagen. Andere diensten, zoals DropBox , Google Drive of Microsoft One Drive bieden dit overigens niet aan.

Service prijzen, inclusief onderhoud, updates & back-ups

Hieronder volgt een lijstje met mogelijke pakketten. Let op: Het 2 gigabyte pakket is om gratis te kunnen proberen voor 2 maanden.
De service is inclusief ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld uitleg, nieuwere versies van Nextcloud en dagelijkse back-ups. Uiteraard zijn afwijkingen van de diensten, zoals extra functies middels add-ons, hiervan mogelijk. De prijzen worden per maand getoond en de contracten lopen doorgaans per jaar. Dat scheelt administratie en geeft ons extra hulp bij de groei van onze diensten voor u.

 1. 2GB: 2 mnd. gratis proberen.
 2. 20GB € 4,50
 3. 40GB € 7,50
 4. 80GB € 14,50
 5. 160GB € 27,50
 6. 320GB € 54,50
 7. 640GB € 99,50
 8. 1.280GB  (1,28 terabyte) € 195,50

Overigens: De prijzen zijn exclusief B.T.W.

Voor onze service geldt:

 • Aantal gebruikers: Onbeperkt.
 • Beveiliging: Met SSL en mogelijke data versleuteling.
 • Updates: Ook wordt het systeem bijgehouden qua versies. Ook vanwege de beveiliging.
 • Back-up: Elke nacht wordt er een incrementele (zie boven) back-up gemaakt op een andere server.
 • Onbeperkt dataverkeer: En dat houdt in dat niet gelimiteerd is hoeveel dataverkeer er plaats vindt. Uiteraard hanteren we hier een eerlijk gebruik beleid.
 • Contractduur: Wanneer u het contract opzegt, dan wordt dit per maand gerekend. Stel, uw contract loopt per 1 januari en u zegt dit in november op, dan loopt het door tot/met eind december.
 • Locatie server: Amsterdam. Afwijkingen hiervan (bijv. ander land) zijn mogelijk.

Demo onlineBestellen

Beeld, tekst en audio chat

Veilig delen

Meldingen c.q. push notificaties

Basis sociaal netwerk met Circles

Een compleet overzicht mogelijkheden Nextcloud (Engels) vindt u bij Nextcloud zelf.

Demo online Bestellen

Follow

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.

Email address